Про це заявив голова комітету у закордонних справах бундестагу ФРН Норберт Реттген (ХДС) в інтерв'ю німецькому радіо Deutschlandfunk.

Німецький парламентарій підкреслив, що після того, як російське керівництво не виконало вимог Європейської Ради, ЄС "повинен" запровадити санкції, інакше "втратить довіру" до себе.

Якщо ЄС дотримається свого слова, то санкції будуть запроваджені. Рішення буде ухвалене сьогодні, — сказав він

Норберт Реттген, як представник правлячого Християнсько-демократичного союзу (ХДС) додав, що "з розумінням" ставиться до рішення Президента України Петра Порошенка не продовжувати режим припинення вогню на сході країни.

За його словами, проголошене в односторонньому порядку перемир'я Київ виконував впродовж 10 днів, за що "поплатився вбитими та пораненими". У той час, як російський президент Володимир Путін та сепаратисти так і не розпочали із Києвом змістовних переговорів, підсумував політик.

Нагадаємо, Білий дім підтримує міжнародні зусилля зі стабілізації ситуації в Україні, однак знову заявляють про готовність ввести нові санкції щодо Росії в тому випадку, якщо Москва не зробить додаткові кроки з врегулювання української кризи.