"Суд посилається на те, що позивач пропустив шестимісячний строк звернення до суду, який суд обчислює з моменту, коли стало відомо про дії Ющенка", - повідомила прес-служба позивача, яким був директор юридичної компанії Lions Litigate Станіслав Батрина.

На його думку, у цьому випадку йдеться про вибіркове правосуддя, оскільки нещодавно адміністративні суди розглянули позов до Ющенка і скасували указ Президента від 2007 року "Про присвоєння Шухевичу звання Герой України", незважаючи на терміни.

"Тоді це мотивувалося необхідністю прийняття правосудного рішення і дослідження всіх обставин у справі, забезпечення правосуддя... У цьому випадку, в аналогічній правовій ситуації суд відмовився гарантувати правосуддя з однієї причини: є прямі докази втручання Ющенка в газові переговори, є письмові директиви Ющенка, і суд не зміг би цього ігнорувати і мав би встановлювати факти протиправних дій екс-президента, допитувати Дубину і Тимошенко. Сьогодні ми можемо робити висновки про вибіркове правосуддя в Україні", - вважає юрист.

Читайте також: Ющенко вважає, що позов проти нього - це витівки опозиції

Нагадаємо, юридична компанія Lions Litigate запропонувала перевірити законність укладання Віктором Ющенком контрактів на поставку та транзит газу між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" у 2008 році.