"Те, що ви бачили, це стандартна процедура, коли, по суті, націонал-фашизм реалізував себе під дахом парламенту", — заявив депутат, коментуючи масову бійку 24 травня.

Також Вадим Колесніченко зазначив, що працює в партійній групі із захисту президії, забезпеченні роботи мікрофонів і роботи спікера.

"Коли Литвин, порушивши рішення парламенту, спробував спровокувати бійку, ми намагалися з допомогою віце-спікера починати роботу", — розповів депутат.

За його словами, регіоналам довелося захищати свої депутатські картки, оскільки опозиціонери намагалися їх вирвати.

Також він підкреслив, що після бійки в парламенті йому довелося звернутися до лікаря.

"Мене відразу відвезли до лікаря, щоб вправити три диски і вправити плече", — розповів він, зазначивши, що йому не важливо, хто саме його вдарив.

"Моє завдання було пробитися і продовжити сесію ВР, яку закрили незаконно", — резюмував регіонал.

Нагадаємо, 24 травня розгляду законопроекту про принципи мовної політики у Верховній Раді не відбулося. У парламенті сталася бійка представників фракції Партії регіонів з депутатами від "БЮТ-Батьківщини" і НУ-НС, які протестували проти документа, розробленого "регіоналами".

Раніше голова Ради міністрів Криму та лідер кримської організації Партії регіонів Анатолій Могильов заявив, що ухвалення законопроекту про основи державної мовної політики дасть змогу забезпечити дотримання конституційних прав і свобод громадян України, для яких державна мова не є мовою спілкування.