Під час окупації мої військовослужбовці по 3-4 дні були без їжі, - Мамчур

Команди надходили прямо з Москви. З тими “зеленими чоловічками” було дуже складно вести переговори. Нічого пояснити вони не могли. Їм надходили категорично різні накази. То давали можливість нам на місцях несення служби, то блокували наших військових, не дозволяли підвозити продукти харчування. Мої військовослужбовці по 3-4 дні знаходились на роботі без їжі, - розповів полковник.

Він також розповів подробиці свого викрадення.

Читайте також: У Бельбеку викрали полковника Мамчура

Мене викрали обманом. Сказали, що адмірал Вітко хоче зі мною поспілкуватись. На другий день до мене прийшли співробітники ФСБ в масках, - пригадує Мамчур.

ФСБшники застосовували воєнний шантаж, розповів полковник, щоб переманити на свою сторону. Наголошували на тому, що Мамчур закінчував радянське училище, присягав Радянському союзу тощо.

За словами героїчного полковника, таким чином заманили багатьох військовослужбовців, що зрештою перейшли на сторону опонента.

Їх спокусили високими зарплати і квартирами. І вони зрадили Батьківщину, - наголосив Мамчур.

При цьому він додав, що 38% його військовослужбовців не зрадили Україну і зараз заходяться на території Миколаєва.

Ми формуємо свою бригаду, несемо бойове чергування і відновлюємо ті літаки, які нам вдалось забрати з Криму – це понад 50 літаків. Так, вчора ми 2 з них облітали і вони вже стали бойовою одиницею, - розповідає Мамчур.

За словами полковника, він не підтримує зв'язок з військовими, які залишились в Криму і перейшли на бік Росії. Але з достовірних джерел відомо, що їх фактично клеймували “схильні до зради Батьківщині”

Знаю, що цим військовослужбовцям провели атестацію і в особових справах записали – схильні до зради Батьківщині. Це клеймо на все життя. Воно зупиняє будь-яку воєнну кар’єру. Їм світить хіба виконання господарських робіт: полоти травичку, підмітати тощо. Я думаю, їм навіть ніхто не ризикне зброю до рук дати, - розповів Мамчур.

При цьому, полковник вважає, що на такий запис зрадники заслужили. Адже люди, яка зрадила Батьківщину раз, вдруге їм зробити це буде ще легше.

Я сумую за українським Кримом, російський Крим – не хочу бачити. Але вірю, що скоро все налагодиться і стане на свої місця, - сказав полковник.

Він також висловив думку, що з проведенням АТО не можна затягувати – треба його закінчити до кінця цього року.

Якщо ми не доведемо справу до кінця, то ця зараза розповзеться по усій Україні, - вважає Мамчур.

Він також додав, що зараз на Сході воює зовсім інша армія, порівняно з тим, якою вона була хоча б 2 місяці тому. Зараз терористи її поважають і явно бояться. Наші солдати дуже швидко вчаться, змінюють тактику.

Тому перемога буде за нами, - наголосив полковник.