• укр
  • рус
Архів
Курси валют
+12°
+22° +22°
  • завтра
    +22° / +14°
  • п’ятниця
    +22° / +14°
  • субота
    +22° / +14°
youtube @24
Loading...
google @24
vkontakte @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Дивись онлайн онлайн
укр
Для можливості перегляду онлайну потрібно встановити Adobe Flash

Уряд зайнявся поліпшенням якості українських коньяків

Україну накрила хвиля отруєнь неякісним алкоголем. Причому українці труяться не тільки горілкою, а й підробленими коньяками.

Так, тільки під час одного рейду активістів на підпільний склад в Києві було знайдено фальсифікований коньяк, який розливався в картонні коробки з назвами відомих французьких брендів, пише видання "Коментарі".

Експерти відзначають, що придбати коньяк низької якості можна і в звичайному магазині або супермаркеті. Більшість виробників коньяків в Україні є ботлерами – тобто не виробляють коньяк, а розливають до пляшок змішані з водою дешеві спирти, привезені з Молдови, Грузії та інших країн.

"Поліпшити ситуацію на ринку покликаний законопроект, який зобов'яже всіх виробників використовувати при виготовленні коньяків українські коньячні спирти", – кажуть фахівці галузі.

За словами голови Асоціації легальних виробників алкоголю Олександра Голованя, використання у виробництві дешевих імпортованих коньячних спиртів істотно знижує якість продукту та негативно позначається на іміджі напою з маркуванням "коньяк України".

"Введення обов'язкової норми вмісту українських коньячних спиртів дозволить значно поліпшити якість коньяків України. До того ж, національний продукт повинен виготовлятися з використання локальної сировини, це загальноприйнята світова практика", – підкреслює Головань.

Сьогодні Міністерство аграрної політики пропонує поетапне, лояльне до виробників збільшення мінімально-необхідної норми української сировини в коньяку. Згідно із законопроектом, з 1 січня 2017 року допустима частка вмісту імпортних коньячних спиртів складе 85%, з 1 січня 2018 року вона буде зменшена до 80%, з 1 січня 2019 року – до 70%, а з 1 січня 2020 року скоротиться до 50%.

Таким чином, вже у наступному році при виготовленні коньяку виробники будуть зобов'язані використовувати не менше 15% дистильованих в Україні коньячних спиртів. Така ініціатива повинна не тільки підвищити якість українських коньяків, а й сприяти розвитку виноградарства та створенню нових робочих місць у виноробних регіонах – впевнені експерти.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

powered by lun.ua
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО 24 Радіо 24
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2015, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук