Де в Україні найскладніша ситуація з електропостачанням, повідомляє 24 Канал з посиланням на Міністерство енергетики України.

Дивіться також "Трусилось все": Росія жорстоко вдарила дронами по будинках та енергетиці Харківщини

Де Росія завдала найбільшої шкоди енергетиці?

За даними відомства, росіяни атакували енергетичну інфраструктуру Одеської області. Складною залишається ситуація у Чернігівській області. Енергетики продовжують відновлювати електропостачання для споживачів.

Вживаються заходи для забезпечення стабільної роботи енергосистеми. Станом на 9 жовтня на Чернігівщині діють обмеження споживання електроенергії,
– ідеться у повідомленні.

Міненерго запевняє, що підготовка до опалювального сезону триває, зокрема, тривають ремонтні роботи для відновлення енергетичних об'єктів, наразі формують запаси усіх необхідних ресурсів.

Також зазначається, що вживають заходів для посилення захисту критичної інфраструктури від атак російської армії, щоб гарантувати безперебійне постачання електроенергії та тепла населенню.

"Закликаємо споживачів раціонально використовувати електроенергію, особливо у пікові години споживання вранці і ввечері. Це допомагає знизити навантаження на систему", – додають у публікації.

Нагадаємо, що, за словами президента Зеленського, через російські атаки на критичну інфраструктуру осінньо-зимовий період може бути складним.

Що відомо про стан енергетики в Україні після російських обстрілів?

  • Експерт Геннадій Рябцев для 24 Каналу заявив, що повністю занурити Україну в темряву Росії не вдасться. Проте в окремих прифронтових областях можливі планові відключення світла.
  • Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко каже, що Україна має необхідні запаси вугілля, газу й обладнання, тому готовність до опалювального сезону оцінюють як задовільну.
  • Тим часом мер Харкова Ігор Терехов заявив, що прийдешня зима буде найважчою для міста за усі часи війни через постійні атаки на енергетичну інфраструктуру з боку російської армії.

Hetman Black – горілка з характером. Проходить вугільну фільтрацію, має насичений смак і створена людьми, для яких якість – не компроміс, а принцип.