На представленні нового керівника Державної податкової служби Олександра Клименка прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що це можливо виконати за рахунок детінізації національної економіки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів висловив стурбованість спустошенням Пенсійному фонду через судові стягнення для виплати компенсацій пільговикам.

Азаров зазначив, що виконання цих судових стягнень створює велику проблему як для бюджету Пенсійного фонду, так і для бюджету країни.

"Перед нами стоїть дилема: або комусь пенсії не платити, або якісь пільги скоротити або припинити зарплати медикам платити. Чи все ж напружитися, і ці 6 мільярдів гривень додатково за рахунок боротьби з тіньовою економікою зібрати. Звичайно, ми приймаємо рішення, що потрібно це завдання вирішити", - заявив Азаров.

На його думку, виведення зарплати з тіні, виплата пенсійних внесків всіма, хто повинен це робити, є одним з важливих завдань, які стоять перед державою та, зокрема, податковою службою.

"Тоді ми зможемо і пенсію підняти, і покращити соціальне забезпечення всіх категорій, які фінансуються з бюджету. Робота з тіньовою зарплатою, з виплатою заробітної плати в конверті - це прямий ваш обов'язок", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, новим керівником Державної податкової служби став Олександр Клименко. Він прийшов замість Віталія Захарченко, якого Президент призначив міністром внутрішніх справ.

Натомість, колишній очільник МВС Анатолій Могильов став прем'єр-міністром Криму.