"Фермерське господарство Миколи Бікетова стоїть на березі річки, по якій проходить лінія розмежування вогню. А на протилежному березі облаштувалися снайпери бойовиків, котрі вправляються в стрільбі, розстрілюючи домашніх тварин", — повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

За останні кілька місяців вони розстріляли близько сотні овець, при цьому цілилися переважно в шию тварин. Більшу частину “здобичі” (близько 80 туш) бойовики, переправившись через річку, забрали собі на їжу, а решту господар підібрав і закопав у себе на господарстві. Востаннє тварин розстрілювали з берега, що контролюється так званою "ЛНР", минулого четверга, 26 березня.

"ЛНР" воює не тільки проти "київської хунти", а й проти овець. Те, що мирні жителі, котрі займаються фермерством, зазнають при цьому величезних збитків, бойовиків абсолютно не цікавить. То хто після цього справжні барани – нещасні розстріляні тварини чи так звані "защитники русского мира"?
— обурився Москаль.

Додамо, майже 90 відсотків питної води, що видобувається обласним водоканалом на контрольованій Україною частині Луганської області, йде в Луганськ та інші населені пункти на окупованій території.