"Різкого скачка цін поки що не відбулось. Єдине незначне зростання відбулося по капусті, в межах 5 копійок. І знизилася ціна на картоплю це також в межах 5-7 копійок на кілограмі", - каже керівник відділу маркетингу ринку Євген Мокрик.

Цікаво, що покупців холод налякав менше, аніж продавців. Рідше ходять на базар хіба що ті, кому треба небагато.

"Стараюся один раз в суботу закупитися, щоб мати що готувати, бо приходиш з роботи і фактично нікуди не хочеться йти", - каже покупець пані Наталя.

Гуртовики ж приїжджають не залежно від погоди. Пан Ярослав закуповує городину для свого магазину. Каже: від того, що базари спорожніли, у нього людей не побільшало і ціни не змінились.

"В мене, наприклад, картопля продається по 1,40 грн. Я не дивлюся на базари, базар собі може дозволити як завгодно. Я не можу. 80% покупців, то є ті самі", - каже власник овочевого магазину пан Ярослав.

На роздрібних ринках мороз й справді диктує цінову політику. Завше переповнена торговцями площа, нині порожня. Назбиралося заледве з десяток підприємців.

Пік морозів тільки наступає, тож ціни на овочі та фрукти ще ростимуть. Втім, переконують експерти, з приходом тепла і ціни розтануть, принаймні на овочі, адже їх цьогоріч зібрали вдосталь.