Документ ухвалили з поправками Литвина,Тягнибока і Порошенка.

У постанові парламенту сказано, що СБУ, МВС та інші воєнізовані організації повинні "негайно припинити застосування сили проти громадян України".

Верховна Рада України заборонила проведення антитерористичної операції, про яку повідомляла СБУ і Антитерористичний центр.

У постанові забороняється керівникам і командувачам МВС, Збройних сил, СБУ та інших органів державної влади виконувати заходи з антитерористичної операції, оскільки вони суперечать Конституції України. СБУ, згідно з прийнятою постановою, повинна негайно скасувати рішення про проведення такої операції.

МВС має припинити блокування транспортних комунікацій, площ і вулиць у Києві та інших населених пунктах. МВС також має забезпечити повернення працівників правоохоронних органів до місць їх постійної дислокації.

Міноборони України має заборонити використовувати збройні сили країни в антитерористичній операції.

У постанові зазначається, що Кабінет міністрів України має скасувати рішення про обмеження в'їзду транспорту в Київ.

Постанова набирає чинності з дня його прийняття.

Нагадаємо, Верховна Рада запрацювала,в залі зареєструвалрося 239 народних депутатів. Віце-спікер Руслан Кошулинський зачитав постануву ВР про припинення силових дій. Як написав Олег Ляшко у Фейсбуці, "підготували проект постанови про заборону використання зброї та відведення військових формувань. Зараз маємо голосувати". Він також опублікував фото документа.