Журналісти позиваються до міністра через його твердження про те, що розслідування газети, опубліковане під назвою "Вишка для Бойка", є "заказухою". Про це в середу повідомляє саме "Дзеркало тижня. Україна". Позивачі просять суд зобов’язати Юрія Бойка спростувати його висловлювання через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги у позові відсутні.

Нагадаємо, раніше Юрій Бойко повідомив, що має намір звернутися до СБУ з проханням знайти замовників статті "Вишка для Бойка".

"Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з’ясували, хто замовник. Це заказуха — сто відсотків", — заявив тоді Бойко.

У статті йшлося про тендер "Чорноморнафтогазу", на якому той придбав за 400 мільйонів доларів бурову установку, у той час як на світовому ринку така ж установка коштує 250 мільйонів доларів. Учасниками тендеру стали дві взаємозалежні зарубіжні фірми. Пізніше офіційні особи "Нафтогазу України" стверджували, що решту суми — 150 мільйонів доларів — витратять на додаткові товари і послуги, документального підтвердження чого не надали досі.