“Ми провели робочу зустріч у чотиристоронньому форматі в Луганську. На ній були присутні представники ОБСЄ, російської сторони, України та адміністрації окремих районів Луганської області. Під час роботи ми порозумілися на практичних кроках, які потрібно зробити для того, щоб припинити вогонь і в подальшому відвести важке озброєння”, - сказав український генерал-лейтенант Володимир Аскаров.

Він зазначив, що ця зустріч “пройшла плідно”. Крім того, генерали проводили моніторинг у районі донецького аеропорту, однак Аскаров відмітив, що забезпечити повне припинення вогню у цьому місці координаційному центру не вдалося. “Але на цей час там тиша”, - сказав український генерал-лейтенант.

Представник РФ Олександр Лєнцов також задоволений роботою, яка сьогодні пройшла в Луганську.

Перш за все це прагнення “керівництва Луганська” до виконання вимог меморандуму. Всі ті питання, які сьогодні розглядали, вирішилися конструктивно і знайшли спільне розуміння,
- заявив російський генерал-лейтенант.

“Є впевненість у тому, що бажання керівництва окремих районів Донецької і Луганської області приведе до того, що вже найближчим часом ми підійдемо до виконання першого пункту мінського меморандуму – припинення вогню”, - сказав Лєнцов.

Нагадаємо, вчора в Донецьку відбулася робоча зустріч у форматі представників ОБСЄ, України, Росії та “адміністрації окремих районів Донецької області”. Координаційні центри працюватимуть у Луганську, Донецьку і Дебальцевому.

Після того, як представники Спільного українсько-російського координаційного центру покинули район донецького аеропорту, терористи відновили атаку на термінали.