Протестувальники звинувачують чинного президента у нездатності вирішити економічні проблеми Єгипту і проблеми з безпекою громадян, а також у згортанні демократичних свобод.

Huffingtonpost інформує, що тисячі єгиптян вийшли на площу Тахрір і тримають у руках національні прапори, скандуючи "erhal!" ("йди!").

У свою чергу, прихильники чинного президента зібралися неподалік від президентського палацу в іншому кінці Каїра. Дехто із них – саморобних бронежилетах і шоломах, озброєні палицями і щитами. Вони кажуть, що це – засоби самооборони від можливого насильства.

Водночас, Egypt independent відзначає, що аеропорт у Каїрі переповнений пасажирами, які намагаються покинути Єгипет через протести (60 тисяч пасажирів уже полетіли з країни).

Наразі, за словами активістів, вони збираються спрямувати петицію "Про позбавлення президента довіри єгиптян" до вищих судових інстанцій Єгипту.

Нагадаємо, зараз в Єгипті тривають протести проти чинного президента Мухаммеда Мурсі. Люди вимагають, щоб він пішов у відставку, а в країні відбулися перевибори. Протестувальники зібрали на підтримку своєї позиції 15 мільйонів підписів.

Під час зіткнень противників і прихильників президента Єгипту Мохаммеда Мурсі вже загинула одна людина. Понад 60 отримали поранення.

30 червня має відбутися наймасовіший мітинг в країні. Це річниця інавгурації Мурсі. Протестувальники обіцяють зібрати біля стін його резиденції мільйонний натовп невдоволених.

За останніми даними, під час сутичок між противниками і прихильниками президента Мурсі в єгипетських містах Каїр та Александрія загинуло 3 людей. Більше 70 - поранені.