Ускладнення ситуації останнім часом викликає у Москви, згідно з повідомленням МЗС Росії, серйозну стурбованість.

У заяві російська сторона перелічує випадки порушення українськими військовими державного кордону.

Зокрема, 5 червня в районі населеного пункту Куйбишеве український літак СУ-27 порушив державний кордон, залетівши на територію Росії до 1,5 км. 12 червня в тому ж районі зафіксований політ вертольота МІ-8 з символікою України на висоті 50 м, який порушив повітряний простір Російської Федерації вглиб території до 3 км. У районі населених пунктів Дякове (Україна) – Нова Надія (Росія) відзначені маневри броньованої техніки на видаленні до 5 метрів від лінії держкордону, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Танки, які ввійшли на територію України, є в арсеналі Росії, — НАТО

У російському МЗС заявили також, що вчора було зафіксовано факт порушення державного кордону бойовою машиною піхоти з 8 військовослужбовцями Міноборони України, що проникла на російську територію на глибину близько 150 метрів, з подальшою спробою вторгнення ще однієї БМП. Тоді ж, згідно з повідомленням, зафіксували попадання куль в приватне господарство.

На прикордонних територіях Амвросіївського та Шахтарського району Донецької області України відзначені факти пересування значної кількості військової техніки, артилерійських установок і бронетехніки, – додали в МЗС Росії.

Українській стороні направили відповідні звернення, в яких Росія висловила стурбованість через загрозу безпеці жителів прикордоння обох держав.

Читайте також: На кордоні помічені російські літаки, що приглушують мобільний зв'язок, — ДПСУ

Від української влади Москва вимагає зробити негайні кроки щодо стабілізації обстановки на російсько-українському державному кордоні та відвести бронетанкову техніку вглиб території України.

Російська сторона обіцяє у випадку "продовження порушень українською стороною режиму державного кордону" приймати всі необхідні заходи для їх припинення.

До слова, спецпредставник президента Росії з питань міжнародного співробітництва в боротьбі з тероризмом Олександр Змєєвський відкидає звинувачення про підтримку Росією бойовиків на сході України.