На відміну від французьких колег, Німеччина анулювала контракт з Росією на будівництво центру підготовки військових. Після цього у Бундестазі партія "Зелених" закликала владу переглянути всі інші військові домовленості з Російською Федерацією. Відмова від таких контрактів обернеться значними втратами для Європейських країн.

Новітні артилерійські системи "ГРАД", "БУК" та інші повністю залежні від розвідувальних та тепловізійних апаратів, які Росія закуповує у провідних країн світу. А без координування реактивна система залпового вогню фактично "сліпа" і не може уражати влучно жодну ціль.

Окрім Ізраїлю та Німеччини, від військових контрактів з Росією вже відмовились Канада та Італія. Сполучені Штати Америки припинили співпрацю в ядерній сфері. Єдиним військовим союзником Росії може залишитись лише Білорусь, – вважає аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Втім, поки Європа відмовляється від військової співпраці з Росією, терористи на Донбасі продовжують вбивати українців російською зброєю. За численними свідченнями експертів і представників АТО, бойовики використовують зброю, яку Російська Федерація виробляє виключно для внутрішніх потреб.

Разом з тим, ті країни, які відмовляються від військової співпраці з агресором, досі не визнали на офіційному рівні "ЛНР" та "ДНР" терористичними угрупуваннями, які озброює Російська Федерація.