"Треба повернути справу на політичний шлях, у конституційні рамки. Треба повернутися до угоди від 21 лютого і до створення уряду національної єдності. І треба припинити спроби розмовляти зі своїми опонентами мовою сили", - сказав він.

Росія закликає Україну приструнити радикалів, а теперішній владі відмежуватися від них.

Чуркін обурений тим, що деякі європейські та американські політики заохочували вуличні виступи в Києві.

"Виникає питання - навіщо ці вуличні маніфестації треба було заохочувати з-за кордону, у тому числі, діячами Європейського союзу? Навіщо спікерам деяких країн ЄС треба було виступати на мітингах, підбурюють до продовження протестів проти цього рішення керівництва України (відкладене рішення про асоціацію з Євросоюзом)? Навіщо деяким офіційним особам треба було ходити по Майдану, то бублики роздаючи, то демонструючи себе поряд з лідерами опозиції? Навіщо здійснювати таке грубе втручання у внутрішні справи суверенної держави?", - сказав росіянин.

Нагадаємо, під час позачергового засідання Рада Федерації Росії підтримала пропозицію президента Володимира Путіна про введення Збройних сил РФ на територію України.

"Правий сектор" у зв’язку з заявою Росії про введення військ в Україну звернувся до кримсько-татарського народу. Рух закликає боротися кримських татар проти російської окупації.

3 березня відбудеться засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу у зв'язку з ситуацією в Україні.

Депутат Держдуми Росії Леонід Слуцький прокоментував ситуацію в Криму. За словами депутата Держдуми введення російських військ в Крим – це абсолютно виправдана реакція російської влади на події в Україні.

Як повідомили в українському МЗС, Україна звернулося до Європейського Союзу, США і НАТО з проханням розглянути всі можливі механізми щодо захисту територіальної цілісності України.

Як повідомив в.о. президента Олександр Турчинов, він дав наказ привести Збройні Сили України у повну бойову готовність.