“Руки болять. Хоча в залі займаюся, і хлопець неслабий, але насправді вже на десяту хвилину почало бути трошки напружено, бо треба сильно натискати”, - каже народний депутат Андрій Парубій.

Депутати-демонтажники переконують - після того, як вони пошкодили малу архітектурну форму, має врешті-решт з’явитися її власник. Адже напередодні в КМДА офіційно повідомили - дозволу на зведення огорожі вони не давали.

“Я сподіваюся, що після того, як ми знесли три секції парку, обов’язково знайдеться власник, який скаже, що ми пошкодили його майно, і тоді ми подивимося на чиї гроші, за чиїм рішенням встановлювали незаконне огородження. Я сподіваюся, що це неестетично, і той, хто його поставив, знесе його до кінця. Якщо не знесе, будемо зносити далі!”, - каже народний депутат Віктор Уколов.

Власник, дійсно, відшукався вже надвечір. Після тижневих відмовок у причетності до встановлення паркану Київської міської адміністрації, заступник голови КМДА з питань ЖКГ Олександр Мазурчак зізнався - паркан біля Верховної Ради встановило Печерське управління зелених насаджень. Огорожа потрібна, щоб Маріїнський парк відгородити, а не для того, щоб мітингувальників до парламентарів не пустити - кажуть у КМДА. У парламентській більшості впевнені - жоден паркан не розділить владу і народ.

“Депутати з НУНС прийняли рішення, що вони будуть різати якусь частину паркану, то я вже казав, що за цей тиждень вони зроблять хоч одну корисну справу – фізично попрацюють в цьому напрямку”, - каже голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов.

“З часів Радянського Союзу у нас ще не закінчився перепис майна - у нас ще безхозні будинки, безхозні паркани, які невідомо, кому належать! Ну давайте знесемо паркан, винесемо двері, поб’ємо вікна!”, - каже голова регламентного комітету ВР Володимир Макєєнко.

Нагадаємо, паркан з’явився 21 вересня. Після того як тисячі афганців та чорнобильців, протестуючи проти скасування пільг, спробували підійти впритул до будівлі парламенту і знесли огорожу.