По це на своїй сторіці у Facebook повідомив позафракційний народний депутат Володимир Парасюк, який разом з колегами прибув на блокпост, де був затриманий вантаж.

Сьогодні ми в зоні АТО зупинили потік котрабанди, яка під виглядом гуманітарної допомоги від фонду рената ахметова для мирних мешканців Донецька насправді постачається терористам. Найгірше те, що місцеві прокурори і міліція все це кришують. Тони продовольства у вантажівках з логотипом фонду ахметова їде на склад Донбас-арени, який охороняє батальйон "Восток". Під виглядом дитячих товарів, провозяться зовсім недитячі товари, а саме горілка та цигарки. Найбільш дитячий продукт, який ми знайшли - це 20 тон манної каші,
— написав він.

За його словами, разом з добровольчими батальйонами та народними депутатами Семенченком, Соболєвим та Добродомовим "ми зупинили цей "гумконвой" і вирішили, що ця "допомога" поїде до жителів навколишніх сіл, які також потерпають від нестачі продуктів".

Він також додав, що найближчими днями бійці добровольчих батальйонів розвезуть допомогу туди, де це найбільше потрібно.

До слова, Російська Федерація продовжує направляти в Україну допомогу терористам під виглядом "гумконвоїв", а російські регулярні війська на сході України вражають своєю чисельністю.