Після повідомлення Єгора Шуппе у соціальній мережі інформацію про смерть Бориса Березовського підтвердило й джерело з його оточення.

Згідно з інформацією Дем'яна Кудрявцева, бізнесмен помер у Лондоні об 11:00 за місцевим часом, у нього відсутні ознаки насильницької смерті. Водночас адвокат Олександр Добровінський пише, що Березовський начебто покінчив із собою. Проте ця інформація поки не підтверджується з інших джерел, повідомляє Lenta.ru.

Згідно з інформацією ІТАР-ТАРС, Березовського знайшли мертвим у ванні його лондонського будинку. Російський "Перший канал", посилаючись на власні джерела, відмічає, що на цьому тижні у Березовського було кілька серцевих нападів.

Березовському було 67 років. У 1967 році він закінчив факультет електроніки і рахунково-вирішальної техніки Московського лісотехнічного інституту, а в 1973-му - мехмат МДУ. Пізніше Березовський також закінчив аспірантуру в Інституті проблем управління Академії наук СРСР.

У 1996-1997 роках Борис Березовський займав посаду заступника секретаря Радбезу Росії, з 1998-го по 1999-й - виконавчого секретаря СНД. Після цього він до 2000 року був депутатом Державної Думи.

З цього ж часу починається його життя в еміграції у Великобританії, звідки Березовський активно критикував Володимира Путіна та його політику. У Росії його звинувачували в шахрайстві, відмиванні грошей, спробі насильницького захоплення влади та заочно засудили до тюремного ув'язнення.

П'ять років тому Forbes оцінював статки Бориса Березовського у розмірі $ 1,3 млрд.