Як повідомляє прес-служба Порошенка, відповідне погодження кандидатури глава держави підписав під час зустрічі з начальником Генштабу генерал-полковником Віктором Муженком, самим Геннадієм Воробйовим та Секретарем ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим.

"Вчора ВР за моїм наполяганням прийняла зміни до Закону про люстрацію, які дозволяють повернути на фронт, у Збройні Сили досвідчених, патріотичних і професійних військових. Для того, щоб боротися за мир, нам потрібно мати сильну армію", – сказав Глава держави, зауваживши, що сьогодні ці зміни мають надійти до нього на підпис.

Читайте також: Яценюк похвалився, що пройшов люстраційну перевірку "на відмінно"

Він повідомив, що своїм підписом висловлює повну підтримку рекомендації начальника Генштабу Віктора Муженка.

Прошу негайно приступити до виконання обов'язків. Покладаємо надії на те, що ваші знання, вміння і досвід ще послужать Україні,
– сказав Порошенко Воробйову.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію на фронті та низку заходів, спрямованих на зміцнення оборони, зокрема, в районі Дебальцевого.

Президент зазначив, що, за оперативною інформацією, ситуація стабільно-напружена, українські військовослужбовці "міцно тримають оборону і забезпечують захист визначених рубежів".

Довідка: Генерал-полковник Геннадій Воробйов – командувач Сухопутних військ, один із найдосвідчених та професійно підготовлених генералів ЗСУ. Під час перебування на посаді першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України особисто керував проведенням антитерористичної операції. За часів президента Януковича відмовився виконувати наказ Віктора Януковича про застосування сили до активістів Майдану. Згодом потрапив під люстрацію як високопосадовець часів правління екс-президента. Був звільнений із посади наказом Міністра оборони від 25 жовтня 2014 року.

Згодом редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов, а також посадовці із Міноборони заявили, що першого заступника начальника Генштабу генерала Геннадія Воробйова люстрували несправедливо.