Українські військові відбивали напад бойовиків артилерією та важкою технікою. Ворог зазнав значних втрат в живій силі та техніці і був змушений відступити. Крім того, на блокпост сил АТО надійшло підкріплення. Українським військовим поновлено боєкомплект, вони забезпечені питною водою та продуктами харчування. Посилюється інженерне облаштування позицій, — повідомив Лисенко.

Також речник РНБО зазначив, що українські військові відбили черговий штурм донецького аеропорту. Бойовики перед цим двічі з мінометів та артилерії обстріляли позиції Збройних Сил та околиць Донецька, Мар’їнку і Піски.

В окремих районах зони проведення АТО фіксується концентрація військової техніки та загонів бойовиків, зокрема, на півночі – у Станиці Луганській Луганської області, в напрямку Авдіївки та Дебальцевого, а також на півдні – під Маріуполем, у Волноваському та Тельманівському районах Донецької області, — розповів Лисенко.

Він додав, що через постійні обстріли терористами Луганської ТЕС та нещодавні бої в районі Бахмутівки, внаслідок дій бойовиків виникли перебої в енергопостачанні на півночі Луганської області. У цьому районі зафіксовано обстріли під н.п. Капітаново, Нижнє, Центральний, Станиця Луганська, Трьохізбенка. Також диверсійно-розвідувальна група терористів обстріляла з мінометів с. Райгородок.

Крім того, з мінометів та артилерії терористи неодноразово обстрілювали позиції сил АТО під Дебальцево, під н.п. Чорнухіно терористи обстріл здійснювали з установок "Град".

Читайте також: За добу в зоні АТО загинули троє українських військових, — РНБО