Зробити усе це мають за 6 місяців. Щоправда, грошей у бюджеті на таке перейменування не передбачено.

"Серп і молот", "червона зірка", профіль Ілліча та вулиці імені "головних пролетарів" мають відійти у минуле. Народні депутати дали старт глобальній декомунізації. Фрунзе, Артема, Леніна, Свердлова – в середньому по 30 вулиць у понад півсотні міст України мають радянські назви. Та експерти кажуть: поміняти прізвища "червоних генералів" на видатних українців виллється у копійку. Мовляв, на це потрібно близько 5 мільярдів гривень. А їх у дежрбюджеті немає. Крім того, юридичні та й фізичні особи будуть змушені міняти документи.

Перейменування місцева влада має провести протягом шести місяців – від набрання законом чинності. Змінити назви можуть 25 українських міст. Зокрема, Дніпропетровськ, Кіровоград, Дніпродзержинськ та Орджонікідзе.

Читайте також: Яка радянська символіка тепер заборонена (Інфографіка)

У Дарницькому районі столиці є і вулиця Леніна, і вулиця Ілліча, яка символічно межує із вулицею Крупської. І якщо у центрі монумент вождю повалили ще торік, то пам'ятник його дружини у спальному районі ще стоїть. "Старожили" революційного мікрорайону – проти перейменування. А от молодь –навпаки.

А от мешканці центральної вулиці Леніна у Бортничах –селища, яке нещодавно стало частиною Дарницького району вже давно очікують на перейменування. Хочуть, аби вона носила ім'я героя АТО.

На місці комуністичної з'явиться державна символіка України. Список об'єктів мають скласти до 28 червня. А до Дня Незалежності планують повністю позбутися символів тоталітарного режиму. Щоправда законопроект, ухвалений минулого тижня, Президент ще не підписав.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада прийняла Закон "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".