"Я хочу підкреслити, що стан здоров’я пацієнта задовільний, а такий діагноз як цироз печінки у нього взагалі відсутній. І знаєте, більшість з тих діагнозів, які сьогодні звучали від адвокатів, пацієнт не має і ніколи не мав. Тому я здивована тим, звідки і навіщо адвокати вигадують Луценкові відсутні у нього хвороби", – заявила начальник сектору охорони здоров’я управління ДПтСУ в Чернігівській області Волкова.

За її словами, дружина колишнього міністра Ірина Луценко просила включити до складу медкомісії МОЗ певних рекомендованих нею фахівців.

"Всі вони, а це 5 висококваліфікованих медиків, професорів, були включені до складу комісії. І всі вони підтвердили висновки, які були зроблені раніше чернігівськими лікарями", – відзначає лікар.

Волкова додала, що стан здоров’я Луценка задовільний, і він знаходиться під постійним наглядом медперсоналу. Більше того, за її словами у екс-міністра не діагностовано жодного захворювання, які входять до переліку хвороб, що є підставою для подання в суд матеріалів про звільнення засудженого від подальшого відбування покарання.

Нагадаємо, сьогодні, 24 грудня, Менський суд розгляне клопотання адвокатів Юрія Луценка про звільнення екс-міністра від покарання за хворобою. Засідання має відбутися у залі судових засідань Менської виправної колонії.