Потрапити на презентацію своєї книжки у Донецьку Ірина Фаріон змогла через запасний вхід готелю, пише видання "Новости.dn".

У самій залі для прес-конференцій відбулась сутичка за участю комуністів та націоналістів, однак за декілька хвилин міліції вдалося зупинити конфлікт. На мітингу там помітили депутата фракції Компартії Бідьовку.

Читайте також: Ірина Фаріон: Я абсолютно зреалізована, самодостатня людина

Водночас "Свобода" повідомила, що в Донецьку міліціонери "затримали двох свободівців, які перешкоджали маргіналам-українофобам чинити провокації перед початком зустрічі з народним депутатом України від ВО "Свобода", мовознавцем Іриною Фаріон".

"За годину до початку зустрічі з Іриною Фаріон близько трьох десятків осіб із комуністичною символікою та з провокативними плакатами на кшталт "Сдєсь русскій дух, сдєсь Русью пахнєт" перекрили обидва входи до будівлі, де має відбутися захід", - повідомили у прес-службі партії.

Читайте також: Суд покарав свободівців за бійку через Фаріон

У "Свободі" наголосили, що "міліціянти на дії українофобів не реагують".

"Натомість було затримано двох націоналістів – голову Донецької міської організації ВО "Свобода" Артура Шевцова та очільника Шахтарської міської "Свободи" Юрія Кондратьєва, які здійснювали спробу припинити провокації комуністів", - інформує партія.