"Ніхто на посаду ректора не зазіхає, він там 20 років сидів, нехай ще 20 років керує!", - заявив міністр освіти, науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

"Не питання чи Згуровський чи не Згуровський. Оголосіть конкурс, аби колектив міг обрати людину якій довіряє, та нам не дають це зробити. Істинна причина - це затягування, аби призначити свою людину", - каже голова профкому студентів НТУ "КПІ" Андрій Гаврушкевич.

Студенти кажуть: спрямували проект статутних змін до Кабміну ще півроку тому. Відповіді не отримали. Тому і написали звернення до Президента аби глава держави втрутився у ситуацію. Інакше студенти найбільшого в Україні університету знову вийдуть на вулиці.

Нагадаємо, термін повноважень ректора Михайла Згуровського закінчився на початку листопада. Проте конкурс на посаду, попри доручення прем`єр-міністра Азарова, міністерство досі не оголосило. На початку грудня у міносвіти заявили: конкурс планується оголосити після приведення статуту "КПІ" у відповідність до Закону "Про вищу освіту".