"На жаль, мало України, якщо на першому фестивалі була представлена добре Україна і лише один голландець, то сьогодні навпаки Україна представлена слабо", - каже організатор фестивалю Валерій Бойко.

Найяскравіша серед учасників команда з Польщі. Чоловіки й жінки вбрані за мисливськими традиціями - парадні костюми з іменними гербами, на головах капелюхи з трофеями - хутром та іклами. Задля ефекту поляки вдягли навіть пальта, незважаючи на ялтинську 20-градусну спеку. Очолює групу головний мисливець країни.

"Для нас вбити звіра – це останній момент, для нас зустрічі, пісні, пісні, для нас це традиції", - розказує головний мисливець Польщі Євгеніуш Джегош Гвяздовскі.

Прибули на фестиваль й представники української діаспори з Америки. Мисливський клуб у Нью-Йорку організували колишні ялтинці. Один з учасників розповідає про колосальні відмінності у мисливський справі. Виявляється, ходити на полювання в Україні для американців - надто дорого.

"У Америці ти купуєш ліцензію, вона коштує близько 100 доларів на цілий рік. Це 4 олені, один ведмідь. Кабанів скільки хочеш, тут олень в середньому коштує три тисячі доларів", - розповідає член клубу мисливців Нью-Йорку Віктор Ющенко.

Україну на фестивалі представляють не лише мисливці, а й їх чотирилапі друзі. 7-річний Нік неодноразовий чемпіон України з полювання на птицю. Господар тренує його щодня по 2 години. Каже, пес за характером дуже спокійний, але під час полювання стає справжнім бійцем.

"Взагалі-то він по пернатій дичині працює, але йому більше подобається заєць. Він у мене підранків на полюванні не випускає, приносить додому. Навіть живих ловить", - каже член федерації мисливців Севастополя Анатолій Вдовенко

Одразу після офіційного відкриття фестивалю мисливці перевдяглися у більш зручний одяг та пішли в гори. За дні фестивалю вони позмагаються не лише у вправності полювати, а й покажуть себе у більярді, стендовій стрільбі, тенісі та пейнтболі.