Як повідомляє Державна прикордонна служба України, громадяни Росії, який не пропустили на територію України, могли брати участь у заходах з дестабілізації обстановки та напруження протистояння в Україні.

Патрульною авіацією Державної прикордонної служби України минулої доби обстежено 180 кілометрів українсько-російського та 200 кілометрів українсько-молдовського кордону.

Підрозділи Азово-Чорноморського регіонального управління (дислоковані в АР Крим) продовжують виконувати завдання з охорони державного кордону України.

Читайте також: Російські солдати вигнали з частини в Чорноморському українських військових

На сьогодні у Криму через дії так званої самооборони не працює половина постів технічного спостереження. Разом з тим, прикордонники використовують інші способи відстеження та контролю обстановки.

На морській ділянці кордону та чергуванні задіяні 8 кораблів та 17 катерів Морської охорони Держприкордонслужби.

"На ділянках Одеського та Бердянського прикордонних загонів продовжується здійснення контролю за додержанням прикордонного режиму, у тому числі виставлені контрольні пости на автошляхах, які ведуть з півострова Крим на материкову частину України. Згідно з даними, отриманими з цих контрольних постів спостерігається суттєве зменшення інтенсивності руху транспорту на цій ділянці", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штаб ВМСУ в Севастополі знеструмили

Крім того, за даними прикордонників, збільшилася кількість біженців з Криму.

"Разом з тим відмічається збільшення кількості біженців з Кримського півострову. За минулу добу із Криму прослідувало 265 осіб,переважна більшість із них є представниками кримсько-татарського народу", - наголосили у відомстві.