У черговому зверненні до Віктора Януковича про звільнення засудженої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко підписанти наголошують, що помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука "дало надію українцям на припинення політичних репресій, відновлення верховенства права, повернення нашої держави на демократичний європейський шлях розвитку".

"Це вірний крок і перший важливий прецедент для відновлення справедливості в Україні", - передає слова з відповідного звернення прес-служба "Батьківщини".

Представники громад нагадують, що звільнити та відновити права колишнього прем’єр-міністра України закликають також Європейський парламент, уряди США, Канади, країн Європейського Союзу.

"Просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, проявити милосердя і згідно християнської традиції до Свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбуття покарання, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію", - написали вони президенту.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини оприлюднив своє рішення щодо арешту Юлії Тимошенко через "газову справу": судді встановили політичну мотивацію ув'язнення Тимошенко та порушення прав колишньої української прем'єрки.