Арсеній Яценюк заявив, що його писали три президенти та кілька урядів – це Угода про асоціацію України та ЄС. Вона і є пріоритетом номер 1 для розвитку України.

Та стратегія – довготривалий процес, а на порядку денному вже до кінця року кілька пріоритетних завдань. Серед них – у найкоротші терміни завершення війни на сході України, реабілітація всіх учасників АТО, нова військова доктрина, де ворогом номер один буде прописано лише одну державу – Росію, вступ України в НАТО та тісна співпраця зі Сполученими Штатами Америки, податкова реформа та подолання корупції, а також децентралізація та енергонезалежність.

Та найрезонанснішою заявою прем'єр-міністра стало започаткування проекту "Стіна" – тобто укріплення кількасот тисяч кілометрів кордону з Росією. Що саме стоїть за гучними заявами Яценюка пояснили науковці та експерти, які безпосередньо брали участь у підготовці чергового пакету реформ.

Експерти зазначають – плани уряду амбітні. Програму розраховують реалізувати у 2 етапи – до кінця цього року і протягом 2015-2016 років.

На інвестиції в Уряді очікують ще й цього року, зокрема в листопаді планують провести донорську конференцію, на якій збиратимуть гроші з-за кордону для відновлення Донбасу. Раніше рівень збитків на Сході, до прямого вторгнення російських військ, оцінювали у 8 мільярдів гривень. Тепер, кажуть в уряді, сума зросла в рази.