Але маршрут пересування воякам здався досить дивним. Військовослужбовці запідозрили, що замість своїх домівок вони знову можуть потрапити до зони АТО.

Бригада перебувала в районі Зеленопілля, де подовгу знаходилася під артилерійським обстрілом з боку російського кордону.

До Запоріжжя бригада привезла ешелон розбитої військової техніки: БТРи без коліс, вантажівки без вікон та діряві бензовози. Попри все, героями вони себе не відчувають. За словами бійців, у зоні АТО досі в оточенні перебуває командир роти, дехто з солдатів у полоні. Де вони і що з ними сталося не знають, але сподіваються, що їм надішлють підмогу. Втім, довіру до командування давно втратили.

Для врегулювання ситуації до Запоріжжя прибув генерал з Південного оперативного командування. Він запевнив військовослужбовців, що у військових немає жодних підстав для тривоги.

Генерал також пообіцяв, що кожному з військовослужбовців буде надана 18-денна відпустка. Після чого бійці повернулись у потяг, який вирушив у Харківську область.