У Євросоюзі наголосили, що дуже занепокоєні ситуацією з раптовим етапуванням екс-глави МВС до колонії.

"Ми дуже уважно стежимо за розвитком подій навколо Луценка. Новина про те, що його сьогодні несподівано перевезли з лікарні до в'язниці, нас занепокоїла", – повідомляється у заяві.

Також у ЄС зауважили, що й надалі активно стежитимуть за ситуацією із Луценком, тож Євросоюз закликає українську владу дозволити екс-міністрові контактувати із своїми родичами, а також із захистом, мова йде також про особисті візити.

Окрім того, у заяві відзначають важливість висновків Ради міністрів ЄС від 10 грудня 2012 року щодо необхідності вирішення ситуації в Україні з політично мотивованими кримінальними справами.

Нагадаємо, згідно із повідомленням ДПтС України, сьогодні, 30 січня, після проведення рекомендованого медичного втручання, лікарі Київської клініки "Оберіг" виписали Юрія Луценка зі стаціонару.

За словами помічника голови ДПтСУ Ігоря Андрушка, близько 11:15 екс-міністра Юрія Луценка доправили до Менської виправної колонії.

Сьогодні вранці прес-секретар "Народної самооборони" Лариса Сарган повідомила, що екс-міністра Юрія Луценка без проведення другої операції і закінчення курсу реабілітації вивозять до колонії.

Раніше захисник і дружина Юрія Луценка Ірина наголошувала, що проведення другої операції екс-главі МВС неможливе до отримання результатів аналізів на гістологію.

Невдовзі лікар клініки “Оберіг”, який попросив не називати його імені, сказав, що екс-главу МВС Юрія Луценка повторно не оперуватимуть, адже у цьому немає потреби.

Згодом з'явилася інформація, що лікар клініки “Оберіг”, в якій провели операцію Юрію Луценку, повідомив, що у пацієнта не виявлено злоякісних новоутворень.