YotaPhone

Апарат під нехитрою назвою YotaPhone з'явиться на прилавках вже у грудні.

Унікальність новинки в тому, що у неї одразу два дисплеї. Спереду – рідкокристалічний, діагоналлю 4.3 дюйми та роздільною здатністю 1280х720. А ззаду - екран E Ink, як у "читалки".

За словами розробників, останній відображає повідомлення, дозволяє читати книги, "серфити" в Інтернеті тощо. А оскільки йому потрібно значно менше енергії, ніж LCD-шному, то можна буде серйозно заощаджувати заряд батареї.

Щодо іншої апаратної начинки - тут все на сучасному рівні. Процесор - двоядерний Qualcomm Snapdragon з частотою 1.7 ГГц, "оперативки" - 2 Гб, вбудованої пам'яті - 32 або 64 "гіги". Також є основна 13-мегапіксельна камера та фронтальна - на 1 Мп.

Операційна система - Android 4.2.2 Jelly Bean.

Точна ціна поки невідома, однак, за попередньою інформацією, вона буде немаленькою - орієнтовно $670.

PlayStation 4

Sony PlayStation 4 вже доступна на американському ринку. Продажі нової приставки стартували на території США минулої п'ятниці. Ціна - 400 доларів.

За апаратними характеристиками консоль не поступається найсучаснішим персональним комп'ютерам: 8-ядерний процесор AMD Jaguar з графічним ядром Radeon, 8 Гб оперативної пам'яті, жорсткий диск на 500 Гб. Також в комплекті - бездротовий контролер Dualshock 4.

Серед цікавих особливостей - підтримка соціальних та мережевих користувацьких сервісів, а також управління голосом. За допомогою спеціальних голосових команд можна увімкнути приставку, залогінитися, зробити скріншот у грі тощо.

Що ж до самих ігор - для четвертої PlayStation будуть доступні 15 новинок. Серед них - Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, Need for Speed: Rivals, Assassins Creed: Black Flag.

Також розробники працюють ще над 180 найменуваннями і над адаптацією тих забавок, які вже вийшли на інших платформах, зокрема Diablo 3. Крім того, консоль підтримує ігри для платформи PlayStation 3.

У Європі продажі нової приставки Sony розпочнуться 29 листопада за ціною 400 євро.