Троє мешканців Донеччини допомагали підрозділу розвідки з угруповання "Бєса" переховувати зброю та боєприпаси, які бойовики планували використати для проведення терористичних актів на території України, повідомляє прес-служба СБУ.

Під час затримання зловмисників вилучено гранати РПГ-22, РПГ-26 та близько 400 бронебійно-запалювальних боєприпасів калібру 7.62, - йдеться у повідомленні.

Ще один зловмисник організовував блокпости у місті Сіверськ Донецької області, надавав допомогу бойовикам бандформування під керівництвом "Албанця" з їх транспортування та перевезення зброї.

Серед затриманих також є громадяни України, які безпосередньо входили до складу незаконних воєнізованих формувань "ДНР".

Також повідомляється, що контррозвідка продовжує виявляти та затримувати інформаторів терористів. Зокрема, мешканець Красноармійська збирав та передавав терористам інформацію про пересування та дислокацію окремих військових підрозділів України, які беруть участь в АТО. Інший інформатор повідомляв на "гарячу лінію" "ДНР" дані про дислокацію та пересування техніки ЗС України територією села Кирилівка Волноваського району Донецької області. Крім того затримано розвідника-навідника та коректувальника вогню по позиціях українських військових.

До слова, раніше контррозвідка СБУ на підконтрольній українським силам території Донецької області затримала терористичну групу у складі трьох бойовиків, які мали вчинити теракти в районі Маріуполя.