Закон про "особливий статус" окремих регіонів Донецької та Луганської областей можуть скасувати. Про це на засіданні РНБО повідомив Президент Петро Порошенко. Він наголосив, що відповідне подання підготують для Верховної Ради.

Президент не виключає, що буде значно посилено режим контролю на блокпостах та запроваджено більш "жорсткий економічний режим" на Донбасі.

Україна готова дати відсіч у разі вторгнення,
— сказав Порошенко.

Читайте також: РНБО доручила розробити новий законопроект для Донбасу

Мінських угод дотримується лише українська сторона. Порошенко розповів, що Україна готова до найпесимістичнішого сценарію розвитку війни на Донбасі, укріпивши особливо небезпечні регіони.

Сьогодні сформовані декілька нових частин з’єднань, які дозволять перекрити можливі наступи в напрямках Маріуполя, Бердянська та Харкова,
— зазначив Президент України Петро Порошенко.

Читайте також: Як Порошенко збирається обороняти Україну

"Терористи роблять усе, аби позбавити територію, підконтрольну Україні, світла та тепла. Однак, попри все, влада і мешканці окупованих територій уже починають робити власні висновки", — переконує губернатор Доннечини Олександ Кіхтенко.

Петро Порошенко також назвав вибори у "ДНР" фарсом, і при виконанні Мінських угод "тією стороною" пообіцяв організувати нове голосування, яке буде реалізовуватись згідно українського законодавства.