"Інформацію про нас зливали, а місцева міліція сміялася. А зараз вони служать так званим "народним республікам". Тільки от такої республіки як "ЛНР" ніколи не було і не буде і їх у будь якому разі чекає крах", — розповідає один із бійців.

Та попри мізерну підтримку хлопці таки організували і вишколили потужний батальйон, який сьогодні на чолі із своїм командиром Андрієм Левком обороняють область від терористів.

Читайте також: Батальйон "Луганськ" затримав диверсантів, які хотіли підірвати міст під Лисичанськом [Фото]

Хлопці не падають духом попри будь-які обставини, сила волі у них висока і про сумніви у перемозі й мови немає. До речі, вік бійців — від 18 до 74 років і кожен із хлопців — особливий. Є майданівці, є як луганчани, так і хлопці з інших областей, зокрема — західної України.

Немає значення, чи ти зі Львова, чи з Івано-Франківська, чи з Луганська, бо усі ми — брати, а Захід і Схід неподільні, ми — одне братство, і є нам, за що боротися,
— каже боєць із Західної України.

Дехто із добровольців потрапляв у полон… пригадують, серед терористів були люди, які приїхали до України із Москви, аби захищати права терористичної самопроголошеної "республіки", говорили про якийсь міфічний фашизм і буцімто якісь загони "Правого сектору".

Одному із бійців батальйону — Данилові — 21, він народився на Луганщині, тут виріс і прожив усе своє життя.

"Я навчався в університеті й в один день довелося взяти зброю до рук: коли я зрозумів, що за мою рідну мову, яку мені прививали із самого дитинства, мене можуть вбити... Усе якось так неправильно відбувається… Я медик і маю рятувати людей, а тепер я на службі у держави зі зброєю в руках стою на блокпостах і виконую різноманітні операції", — каже він.

Дивіться також: Луганщину захищає батальйон "Луганськ" [Фото]

Згадують про регулярні обстріли, як відбивали ворога. Переконані, що це їм вдається, бо воюють на своїй землі і за свою Батьківщину.

Я — командир батальйону "Луганськ" і хочу звернутися до мешканців Луганської й Донецької областей, які беруть участь у бойових діях на боці… бандитів! Кажуть, "ЛНР" буде новою Швейцарією? Та нічого такого не буде! Люди згори, які простих людей обдурюють,всього лиш самі наживаються, отримують із цього якісь дивіденди і преференції. Повірте, вони скоро підуть, а ви залишитеся, ми тут залишимося. Ми — луганчани й нікуди зі своєї землі не підемо! Закликаю усіх, у кого немає крові на руках. Скласти зброю і перейти до мирного життя. Ви залишитеся живі й ваші дружини будуть раді побачити своїх чоловіків, а діти — батьків. Не потрібно цього кровопролиття…,
— сказав командир "Луганська" Андрій Левко.

Хлопці готові до кінця стояти за свою країну і вигнати усіх до останнього ворогів. Слава Україні!


Автор відео — Ірина Вовк, монтаж — Павло Милян