Конфлікт у Криму

Президент України Петро Порошенко доручив привести війська на кордоні з Кримом у посилену бойову готовність. Окрім цього, у бойовій готовності також мають бути підрозділи по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Так звані судді Київського районного суду окупованого Сімферополя на закритому засіданні обрали запобіжний захід українцю Євгену Панову, якого ФСБ підозрює в організації "диверсії" в Криму.

У мережі з'явився запис допиту викраденого російськими силовиками громадянина України Євгена Панова. На відео Панов визнав свою провину в нібито підготовці "диверсії", заявивши, що "операцію спланувала група кадрових офіцерів розвідки України", в яку його спеціально запросили у Києві.

Міністерство закордонних справ Росії назвало ще одного затриманого на кордоні материкової України з окупованим Кримом. Ним виявився Захтей Андрій Романович.

У Євросоюзі озвучили офіційну позицію на звинувачення російської ФСБ у бік України.

Нам не відомо про жодні докази на підтвердження заяв Росії щодо подій в Армянську. Ми твердо залишаємося на позиції підтримки територіальної цілісності та суверенітету України,
– наголосив керівник відділу преси та інформації дипломатичної місії Юргіс Вільчінскас.

Розвідка Міноборони України прокоментувала сутичку з використанням вогнепальної зброї, як конфлікт між військовослужбовцями ЗС Росії та прикордонною службою ФСБ.

Натомість "Інтерфакс-Україна" повідомляє з посиланням на джерела у силових структурах, що стрілянину на півострові влаштували п'яні російські десантники.

Справа Чауса

11 серпня суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус не з'явився на допит у САП. За словами депутата Борислава Берези, Микола Чаус втік і може переховуватись десь на території України, в окупованому Криму, у Білорусії або у Росії.

"Сиджу зараз з Назаром Холодницким і Ярославом Юрчишиним. І тут остання новина щодо судді-хабарника Чауса. Ця падлюка таки втекла. Вдома його немає", – написав він у Facebook.

За словами голови НАБУ Артема Ситника, Чаус знав, що ним займається НАБУ і навіть попри це не відмовився від хабара, а навпаки – вирішив його збільшити.

Фото дня

Російський тенісист Андрій Кузнєцов виклав у соцмережі спільне фото спортсменів збірних України та Росії на Олімпіаді-2016 у Ріо.

"Насправді ми всі дружимо", – підписав фото спортсмен.

На фото (зліва направо): Ілля Марченко, Андрій Кузнєцов, тренер Дмитро Бричок, Євген Донський, Леся Цуренко, Ігор Куніцин, Денис Молчанов та Теймураз Габашвілі.

Курйози у Ріо

Зі спортсменів на Олімпіаді зробили "порноолімпійців" – NBC висміюють через кумедні ракурси. Як пишуть користувачі, дивлячись сюжет складається враження, що він не про Олімпіаду, а про якесь кіно для дорослих.

Анонс

12 серпня відбудуться засідання постійно діючої Комісії Міністерства для проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки.