Внаслідок постійного споживання продуктів, насичених жирами, наприклад, вершкового масла, сиру та м’яса, виникає наче замок в мозку, що не дозволяє переглянути власний раціон. На думку експертів, така страва як суп може змінювати мозок людини таким чином, що люди починають прагнути до здорового харчування.

Читайте також: Який вітамін забезпечує довголіття: відповідь дієтолога

Вчені з Beth Israel Deaconess Medical Center з’ясували, яким чином цей замок можна відкрити. Як виявилось, для цього необхідно регулярно вживати супи. Вони дозволяють формувати пристрасть до смаку умамі – це японське слово, яке виражає специфічний присмак, що відноситься до 5 основних смаків: солодкого, соленого, гіркого і кислого.


Суп назвали найкращою стравою для схуднення

Ключовий компонент смаку умамі це глутамат – харчова добавка, призначена для посилення смакових відчуттів, яку можна виявити майже у всіх продуктах харчування. Особливо багато глутамату в білковій їжі, до прикладу, в молочних виробах, рибі і м’ясі.

В багатьох культурах прийнято вживати бульйони перед прийомом їжі, – говорять автори дослідження. Ми ж прийшли до висновку про те, що людям, яким загрожує ожиріння, в якості першої страви слід вживати багаті смаком умамі супи. Згодом вони допомагають формувати правильне відношення до їжі і не активно налягати на шкідливі для їхнього здоров’я і талії продукти,
– підкреслили автори дослідження.