За інформацією агентства, овочі та фрукти у Києві дорожчі, ніж у інших регіонах країни, через величезну кількість посередників, а також непрозорість існуючих ринків.

“У Києві дуже часто оптова ціна на черешню вища, ніж роздрібна ціна у Львові. Притому, що у Львові черешня не росте. Чому так відбувається? Тому що всю черешню скуповують люди, які контролюють ці ринки, виробників не пускають на ринок, і, відповідно, вони самі можуть виставляти ту ціну, яку вони вважають за потрібне”, - сказав експерт агроринку Андрій Єрмак.

Від виробника до кінцевого споживача продукти перепродаються щонайменше через 5 посередників, кажуть експерти. Завдяки гуртовим ринкам, магазини, ресторани або навіть самі споживачі зможуть купувати товар безпосередньо у виробників або імпортерів.

Ринок "Столичний", за словами його керівництва, буде одним з найбільших у Європі та займатиме площу у 160 Га. Завдяки значній площі на ньому зможе працювати велика кількість виробників, які будуть конкурувати за ціною та якістю.