Про це повідомив керівник групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що не лише українська сторона, але й самі бойовики не знають, коли почнеться повномасштабний наступ, адже рішення приймається у Москві.

Як свідчать події часів Іловайської трагедії і боїв на Дебальцівському плацдармі, що рішення, які приймаються в Москві, озвучуються у вигляді вказівок терористам в останній момент,
— зазначив Тимчук.

Він додав, що попри це три основні ударні угруповання російсько-терористичних військ вже сформовані.

За даними ІО, бойовики активно проводять розвідку позицій українських військ.

Також на тактичному рівні терористи намагаються на деяких напрямках (Авдіївка, Широкине) видавити наші війська з займаних ними позицій для створення зручною для них "конфігурації" лінії зіткнення сторін.

"Аналогічну картину ми спостерігали наприкінці минулого року — і на початку цього року почалося широкомасштабний наступ терористів, що закінчився в підсумку втратою нами Дебальцівського плацдарму. Тобто факт у тому, що Україна повинна бути готовою до широкомасштабного наступу вже сьогодні", — наголосив Тимчук.

Нагадаємо, у неділю, 5 квітня, з 18 години вечора до півночі в зоні проведення Антитерористичної операції терористи 14 разів порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції українських військ. Обстрілів населених пунктів не зафіксовано.