У зв’язку з суттєвим погіршенням обстановки на українсько-російському державному кордоні, викликаним, зокрема, активізацією діяльності транскордонних організованих злочинних груп, Міністерством закордонних справ України направлено ноту МЗС Росії. У ній, зокрема, зазначається, що останнім часом такі інциденти на державному кордоні набувають систематичного характеру, що створює реальну загрозу життю цивільного населення прикордонних районів та українських прикордонників, – повідомила прес-служба МЗС.

Українська сторона запропонувала Росії провести невідкладний комплекс спільних заходів на державному кордоні та у прикордонних районах з метою стабілізації ситуації на ділянці українсько-російського державного кордону.

Крім того, в МЗС наголошують, що у випадку відсутності відповідної реакції позицію Росії можна буде розглядати як порушення зобов’язань, визначених положеннями відповідних двосторонніх угод.

"МЗС України закликало Росію якнайшвидше відновити конструктивну співпрацю між прикордонними відомствами двох країн з метою нормалізації ситуації та недопущення подальших порушень режиму державного кордону", – йдеться у повідомленні.

До слова, у МЗС заявляють, що Росія залишається єдиною країною серед підписантів женевських домовленостей, яка не зробила нічого для деескалації конфлікту на сході України.