Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Відзначено прибуття з Росії станцій РЕБ і радіотехнічної розвідки. Ці станції укомплектовані штатними російськими фахівцями та охороняються виключно російськими військовослужбовцями. Переміщуються виключно ночами, ретельно маскуються, параметри роботи станцій місцевим терористам не повідомляються,
- зазначив Тимчук.

Частина техніки прибула разом із так званим “гуманітарним конвоєм” з Росії. Крім того, “гумконвой” привіз на Донбас боєприпаси, які терористи розвантажують на складах “ДНР” та “ЛНР”.

Читайте також: Терористи за добу 40 разів обстріляли позиції сил АТО, — Тимчук

За словами Тимчука, у районі Сніжного та Красного Луча розгортаються “тилові органи” (склади, ремонтні майстерні тощо). Там же створені “перевалочні бази”.

Частина вантажів, що прибувають з Росії (в основному боєприпаси, амуніція і спорядження), переправляються далі в район населеного пункту Тельманове та далі на південь. Через Новоазовськ з РФ прибуває важка техніка й озброєння,
- зазначив координатор “Інформаційного опору”.


Тимчук підкреслив, що керівництво терористичних “ДНР” та “ЛНР” висуває до бойовиків жорстку вимогу берегти техніку і озброєння, аргументуючи це тим, що в найближчому майбутньому постачання зброї з Росії припиниться. “Російське військове командування запропонувало “Новоросії” створювати власну ремонтну базу”, - пояснив він.

Раніше радник глави МВС України Зорян Шкіряк повідомив, що третій "гуманітарний конвой" з РФ приїхав до Донецька порожній. "Від інших конвоїв цей відрізняється тим, що мав безпрецедентну охорону з числа військовослужбовців РФ, представники самопроголошених утворень "ДРН" і "ЛНР" до конвою не допускалися", - сказав Шкіряк.