Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, відповідне звернення було зроблено “з метою захисту і недопущення порушення прав громадянки України Надії Савченко”.

“З огляду на існування небезпідставних ризиків порушення прав пані Савченко,зокрема, права на свободу та права на захист, зі сторони російських слідчих органів, Міністерство юстиції України направило до Європейського суду відповідне клопотання про вступ Уряду України у справу в якості третьої сторони для надання коментарів у цій справі на підтримку заявниці”, - йдеться в повідоленні на сайті Міністерства юстиції.

Нагадаємо, український пілот Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. За рішенням російського суду, вона має перебувати під вартою як мінімум до кінця серпня.

Слідчий комітет РФ звинуватив громадянку України Надію Савченко у сприянні у вбивстві журналістів ВГТРК і заявив, що вона сама перетнула кордон як біженка.

Європейський суд із прав людини вирішив узяти до розгляду як пріоритетну заяву у справі українського пілота Надії Савченко проти Росії.

Сьогодні, 16 липня, до Савченко вперше впустили українського консула Геннадія Брескаленка. Льотчиця розповіла дипломату, що її вивезли в Росію з мішком на голові та в наручниках, а у в'язниці вона голодувала на знак протесту проти того, що до неї не допускають консула.