"На сьогодні на території України, за попередніми оцінками, знаходиться близько 10-15 тисяч військ (РФ), разом з терористичними організаціями", - сказав речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в ефірі програми "Свобода слова".

Він уточнив, що "4 батальйони тактичних груп - це саме та кількість, яка зайшло в останню добу".

"Кожен день на нашу територію прибувають російські війська", - повідомив Лисенко, додавши, що в Луганську "вони навіть не приховують своїх шевронів".

Речник РНБО також розповів, що загальна кількість російських військ, які знаходилися вздовж кордону з РФ і в Криму під час перших двох етапів проведення АТО, складало 45 тисяч.

"Ми зараз розуміємо, яка ситуація, і приймається рішення щодо подальшого переформатування АТО. Деякі кажуть, що це не той формат, тому що це вже не терористи, але рішення про зміну цього формату ще не прийнято. І я думаю, що найближчим часом ми почуємо більш широкі рішення, у тому числі, і кадрові", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, на зустрічі Президента України Петра Порошенка з лідерами фракцій Верховної Ради було вирішено не вводити у країні воєнний стан.