"Очевидно, ми на жаль маємо привітати Володимира Путіна з тактичною перемогою, тому що саме зусиллями російського президента лідер “Українського вибору” опинився серед посередників. Я в цьому практично переконаний", - сказав Магда в ефірі телеканалу новин “24”.

На думку експерта, про те, що тут лобіюються інтереси Путіна, свідчить кілька факторів.

“Оскільки між Росією та Німеччиною є особливі відносини з одного боку. З іншого боку - Німеччину, хочу нагадати, не лякає слово “федералізація” як процес, адже це Федеративна Республіка Німеччина. Плюс у Медведчука є доволі таки вагоме резюме для західних політиків – це людина, яка була головою президентської адміністрації, яка є відомим юристом. Тому тут можна сказати, що Росія фактично провела дипломатичну спецоперацію”, - вважає політолог.

Він також зазначив, що в таких умовах Україні потрібно більше надіятися на власні сили, а не на ЄС.

“Європейський Союз очевидно зацікавлений в тому, щоб вирішувати проблеми України за рахунок України. І якщо лобіюється така кандидатура як Віктор Медведчук, то це свідчить про те, що Україні треба буде дуже гучно і послідовно відстоювати власні інтереси і боротися за відновлення своєї зовнішньополітичної суб’єктності. В іншому разі кризою на сході ситуація не зупиниться і ми матимемо територіальну гангрену стосовно різних частин нашої території”, - сказав Магда.

Нагадаємо, відбулася чотиристороння телефонна розмова за участю Президента України, Федерального канцлера Німеччини, Президента Франції та Президента Росії. Сторони призначили Віктора Медведчука посередником для забезпечення діяльності роботи Тристоронньої контактної групи.