За словами одного із керівників терористів Олександра Карамана, у Донецьку склалася катастрофічна ситуація з медикаментами, їжею і паливно-мастильними матеріалами.

Читайте також: Допомога від Червоного Хреста виключає збройний ескорт

"Сьогодні Донецьк перебуває практично в оточенні, тому немає можливості для завезення гуманітарних вантажів", - зазначив він.

Караман вважає, що "призупинити гуманітарну катастрофу можливо тільки при єдиній умові - припиненні обстрілів і бомбардувань цивільних об'єктів населених пунктів, забезпеченні гуманітарного коридору, широкої міжнародної підтримки ініціативи РФ про направлення конвоїв з російською гуманітарною допомогою під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста".

Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін сказав у телефонній розмові з Президентом Європейської Комісії Жозе-Мануелем Барроз, що Росія направляє гуманітарний конвой до України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу під час телефонної розмови застеріг Путіна від будь-яких односторонніх військових дій стосовно України, зокрема під приводом гуманітарної місії.

Разом з тим, Україна очікує прибуття міжнародної гуманітарної місії для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Про це Телеканалу новин "24" повідомило джерело в Адміністрації Президента.

У Міжнародному Комітеті Червоного Хреста підтверджують отримання пропозиції РФ супроводжувати гуманітарний вантаж в Україну.

У МЗС України наголосили, що з боку РФ говорити про вирішення гуманітарної катастрофи на сході України є цинізмом.