Таку заяву зробив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на позачерговому засіданні Полтавської облради. Зокрема, він розповів, що у Києві заклади Нацгвардії та МВС щодня надають допомогу людям, які зазнають поранення на сході.

До теми! Чому евакуйованих з Уханя везуть не в інфекційну лікарню

Величезна кількість ветеранів, як Другої світової, так і війни на Донбасі, зараз проходять термінову медичну допомогу. Готувати госпіталі та відселяти з них людей, яким надають медичну допомогу, – це неправильно,
– зауважив представник МОЗ.

Щодо "Феофанії", то це, за словами Ляшка, – заклад охорони здоров’я, який безперестанку надає медичну допомогу хворим громадянам України. А обсерватор – це не заклад охорони здоров’я. Тому він попросив не спекулювати цим питанням.

"Там поранені лікуються. Їх – багато, і вивезти їх – це не так просто, як у Нових Санжарах. Тому ми вибрали заклад, де можна спокійно без впливу на здоров’я людей, що там перебували, розмістити на обсервацію евакуйованих", – додав він.

Цікаво! Гончарук пояснив, чому місце розташування евакуйованих із Китаю тримали в таємниці

Коротко про евакуацію людей з Уханя

  • 20 лютого літак SkyUp зупинився в Києві на дозаправку, після чого полетів до Харкова.
  • З Харкова евакуйованих людей автобусами відправили у медцентр "Нові Санжари", що в Полтавській області.
  • В жодного евакуйованого немає жодних симптомів застуди.
  • На карантин підуть не лише евакуйовані 45 українців і 27 іноземців, а й персонал, який обслуговував людей на літаку.
  • Жителі селища міського типу Нові Санжари протестують проти рішення влади та не хочуть, аби евакуйованих селили в місцевий медцентр. Окрім перекриття доріг та паління шин, відбулась ще й сутичка з правоохоронцями.
  • Персонал "Нових Санжар" вивезли. З евакуйованими контактуватимуть лише ті лікарі, які перебували на літаку.
  • У приміщенні діятимуть усі необхідні заходи інфекційної безпеки. Відходи не потраплятимуть у загальну каналізацію, а утилізуватимуться.
  • Медцентр перебуватиме під постійною охороною.