Про це Курносова сказала в ефірі телеканалу новин “24”.

На її думку, російське суспільство уже не може змінитися еволюційним способом після того, як Росія почала війну в Україні.

Залишився тільки революційний шлях. А цей шлях кривавий. Росія велика країна, й крові в Росії може бути ще більше, ніж проливається зараз в Україні,
— вважає Курносова.

"Російський Майдан можливий, але трохи пізніше. Важко оцінювати часові параметри. Просто на відміну навіть від Януковича, який все-таки до останнього боявся застосування сили, Путін не боїться застосування сили. Він ніколи не боявся жертв серед власного населення… Він може вбити скільки завгодно людей і в Україні, і в Росії. У цьому основна різниця", — зазначили російська активістка.

За її словами, усі політичні інститути в Росії сьогодні зруйновані та не існує жодної критики влади, яка б допомагала боротися з режимом.

“Ви бачите, що будь-яка спроба, навіть наша слабенька спроба організувати російський антивоєнний рух, налякала владу. Тому що це можливість об’єднати різні ідеологічні ніші…. Влада розуміє, що ця спроба… потім, коли ми таки переможемо війну, перейде у спробу створити такий собі “майданний рух”, — каже Курносова.