Як пише прес-служба політсили, свободівці вимагали повернути на батьківщину українського рибалку Олександра Федоровича.

Читайте також: Вцілілий український рибалка не отримує ні грошей, ні меддопомоги, — дружина

Також націоналісти вимагали компенсувати матеріальні збитки сім'ям загиблих рибалок та забезпечити їхнє довічне утримання і покарати вбивць.

Учасники акції розгорнули перед консульством плакати із написами: "Вимагаємо повернути Федоровича в Україну!", "Російських вбивць – за грати!", "Обережно! Митний союз!" і скандуваннями "Слава Україні! – Героям слава!", "Пам'ятай чужинець: тут господар – українець!".

Під час акції голова Одеської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Маляс сказав, що поведінка російської сторони дає підстави вважати, що український рибалка опинився в полоні.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського населеного пункту Воронцовка зіштовхнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Четверо українців загинули, врятувався тільки Олександр Федорович.

За попередньою інформацією, українці незаконно рибалили у територіальних водах Росії. Російський катер почав переслідувати український баркас. Судна зіткнулись.

Водночас, єдиний врятований Олександр Федорович стверджує, що прикордонники спеціально потопили судно, і навіть не спробували допомогти тим, хто топився. Крім того, міліція перевіряє інформацію про те, що прикордонники стріляли в рибалок.

Зараз Федорович перебуває у російському місті Єйську. Він разом з сім'єю винаймає квартиру. Виїхати з Росії він не може, оскільки проти нього відкрито кримінальну справу. Йому загрожує до 2 років ув'язнення.

У рибалки проблеми зі здоров'ям після інциденту в морі.