Розмова Порошенка з Путіним відбулась у другій половині дня.

"У ході розмови сторони обговорили мирний план Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України. Також Президенти України та Росії підняли питання щодо кроків, які необхідно здійснити для припинення вогню та вирішення ситуації мирним шляхом", – повідомила прес-служба українського президента.

Крім того, Порошенко поспілкувався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Співрозмовники обговорили координацію зусиль з деескалації ситуації в Донецькій і Луганській області, діяльність тристоронньої Контактної групи з реалізації положень мирного плану Президента України з урегулювання ситуації на сході та низку питань щодо взаємодії України з ЄС, в т.ч. у сфері енергетичної безпеки.

За інформацією інтернет-представництва Порошенка, Меркель заявила про послідовну підтримку ініціатив Президента України і висловила всебічну готовність сприяти процесу нормалізації ситуації.

"Сторони позитивно оцінили факт надання гуманітарної допомоги Україні Червоним Хрестом Німеччини за сприяння Міністерства закордонних справ ФРН", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков повідомив, що сьогодні під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко привітав свого російського колегу Володимира Путіна з Днем Росії.