"Можна було б сподіватися, що Віктор Янукович візьме по-людськи правильне рішення... Але наразі ми не бачимо цих кроків... проте, це залишається можливістю", – припустив Яценюк в ефірі "5 каналу".

Окрім того, нардеп гадає, що "друга можливість – прийняти рішення, аби надати можливість Юлії Володимирівні отримати лікування за межами України".

"Адже та операція, яка їй потрібна, дуже специфічна і поки що вона в Україні не може бути зроблена", – додав він.

Також Яценюка наголосив на прийнятті у Раді закону щодо декриміналізації статей № 364 і № 365, за якими була засуджена Тимошенко. Четвертий шлях, вважає політик, – прийняття закону про амністію, "який не передбачає необхідності для Юлії Володимирівни писати будь-які листи і які-небудь прохання (про помилування)".

"Всі ці варіанти вирішення проблеми на столі. Є одна тільки проблема – політична воля персонально президента. Йому треба навчитися виправляти свої злочинні помилки", – підсумував політик.

Нагадаємо, 30 квітня Європейський суд з прав людини оприлюднив своє рішення щодо арешту Юлії Тимошенко через "газову справу": судді встановили політичну мотивацію ув'язнення Тимошенко та порушення прав колишньої української прем'єрки.

Напередодні комісія при Президентові у питаннях помилування не знайшла підстав для внесення пропозицій про застосування помилування до екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила - вона не буде коментувати рішення про непомилування Юлії Тимошенко.

Позафракційний нардеп Сергій Міщенко вважає, що влада обов'язково дослухається Європейського суду з прав людини, якщо той постановить звільнити Тимошенко. "Вона зобов'язана дослухатися. У нас є кримінальна відповідальність за невиконання рішень міжнародних судів", - пояснив нардеп.